Ura, hrană pentru suflet

Ura este un sentiment al vieții neîmplinite, iar stările noastre sufletești sunt cele care ne îmbolnăvesc trupul. Atunci când un om este cuprins de ură, nimic nu ii mai face plăcere, il deranjează totul, pentru el voința înseamnă in primul rând dorința de putere și lupta cu arme care rănesc oamenii corecți, sensibili, blânzi, nevinovați din jurul lor. Am ajuns să ne urâm pentru orice, pentru unii oameni a ajuns un mod de viață, ne urâm pt un loc de parcare, pentru o funcție la serviciu, pentru o postare pe facebook, pentru coafura colegei de școală sau de servici, pentru că vecinul are trei mașini, iar eu decât două…..
Dar nu numai. Sunt oameni care pur si simplu urăsc pe oricine pentru orice…
Poate vecinul are doar două mașini, iar el trei,
dar tot il urăște pe vecin pentru că acesta plătește mai puține asigurări auto pe an decât el, poate că a fost avansat la servici, dar tot își urăște colegii pentru că ei nu sunt atât de stresați cum este el acum, poate are părul cel mai bogat si mai frumos, dar tot își urăște colega pentru că ii se pare că al colegei este mai lung cu 1cm…și tot așa…Se hrănesc cu răutate
Radiază de fericire atunci când cei din jurul lor suferă.
Aceștia sunt oamenii fără respect si incredere in sine, se simt inferiori celor pe care ii urăsc si încearcă să le găsească defecte, să le pară superiori, injosindu-i in fața celorlalți. Sunt bântuiti de așa zisul ,, complex de inferioritate ”. Simt constant nevoia de a-și dovedi că sunt mult mai pricepuți decât ceilalți , sunt acei oameni care nu își vor asuma niciodată greșelile și caută întotdeauna să atragă atenția celor din jurul lor.
Din păcate tratamentul pentru a putea alunga această ură din hrana sufletului și a putea să o transformăm în iubire ca hrană pentru suflet, ține foarte mult de trecutul si trăirile noastre, de cauza problemelor noastre, iar primul pas către o rezolvare ar fi conștientizarea faptului că la noi este problema.

Aleg să fiu informată:)

Lasă un răspuns