Alege-ti cariera cu sufletul.Alege inteligent!

Principala problemă a omului este că nu știe cine este cu adevărat. Suntem niște  ființe formate din 3 părți:corp, minte și suflet.  Tu nu ești nici corpul tău, nici mintea ta. Tu ești sufletul. Acest suflet locuiește în corp și are o minte. Să îți fie mai ușor de înțeles, ești un șofer, care are o mașină și un volan. Tu nu ești nici mașina și nici volanul, tu ești șoferul.  Sufletul este șoferul acestei mașini alcătuite din minte și corp. Așadar, de fiecare dată când trupul și mintea nu ascultă dorințele sufletului, apar nemulțumirile, suferința, golul interior.

Mintea este un copiator. Ea împrumută modele din jur, iar tu ai senzația că acele modele sunt cele de care tu ai nevoie. Fals! Ceea ce tu ai nevoie pentru a fi împlinit este foarte probabil să fie total diferit de ceea ce vezi in jurul tău, de ceea ce face vecinul, prietenul, vărul sau altcineva.  Spre exemplu: să presupunem că vecinul este un manager de succes. Când te uiți din afară, vezi că el are bani, că ii merge bine, că are o mașină frumoasă și  o casă la fel de frumoasă.  Mintea ta, analizând succesul lui, te păcălește și te convinge că pentru a obține și tu același lucru, trebuie să urmezi același drum. Prin urmare, nu mai stai pe gânduri și te hotărăști să dai examen de admitere la facultatea de management.  Dacă tu alegi să faci meseria asta doar din aceste motive și nu verifici cu adevărat ceea ce simți, nu îți asculți inima, vei ajunge să pierzi foarte mult timp, vei ajunge să îți dai seama la un moment dat că nu ești făcut pentru asta. Toate lucrurile in această direcție îți vor merge prost, nu vei avea energie, nu vei avea motivație și îți va fi extrem de greu să atingi succesul in acest domeniu.   Motivul principal pentru care s-a întâmplat acest lucru este că nu ti-ai ascultat sufletul, nu ai verificat dacă simți cu adevărat să urmezi acest drum și te-ai lăsat ghidat de mintea ta, pe care o interesează doar să obțină confortul, să obțină supraviețuirea. Rolul ei nu este acela de a te face fericit(ă),  ai fost păcălit(a).

Nu alege doar pentru că e un job bine plătit sau din alte motive care nu îți bucură sufletul, vei ajunge să pierzi mai mult până la urmă.  Mintea este cea care se opune și îți vine cu tot felul de motive ca să bage frica in tine. Îndrăznește!

 

Sursa: „Secretele întregii vieți”, Elena Iuliana Neagu.

Aleg să fiu informată:)

Lasă un răspuns