Povestea tragică a lui John Pemberton, farmacistul care a inventat Coca-Cola

 

Dacă John Pemberton nu ar fi luat parte la Războiul Civil American, nu ar fi devenit dependent de morfină, iar noi nu am fi știut astăzi (din păcate sau din fericire, după preferințe) ce înseamnă Coca-Cola.
John Pemberton s-a născut în statul american Georgia, la 8 iulie 1831. A absolvit Colegiul Medical Reform din Georgia, iar în 1850 a primit licența de farmacist
În 1853, s-a căsătorit cu Ann Eliza Clifford Lewis și au avut un fiu împreună. Când a izbucnit Războiul Civil, John Pemberton a luptat pentru Garda de Stat a Georgiei, care făcea parte din Armata Confederată (sudistă).
După ce a fost rănit în Bătălia de la Columbus, a început să ia morfină pentru a-și calma durerile și a devenit, în scurt timp, dependent. Invenția Coca-Cola se datorează eforturilor lui John Pemberton de a scăpa de această dependență de morfină.
Dorind să scape de dependență, John Pemberton a început să facă experiențe cu coca, planta din care s-a obținut cocaina mai târziu. Pemberton a încercat diferite combinații cu mai multe ingrediente.
În cele din urmă, a amestecat extractul de coca cu nuci kola, creând astfel siropul pentru Coca-Cola. Când a gustat din noua sa rețetă, Pemberton a fost convins că va avea mare succes.
A umplut un borcan cu sirop și l-a dus la farmacia din apropiere pentru a oferi niște mostre. Pentru clienți, siropul a fost excelent.
Sursa:incredibila .ro

Aleg să fiu informată:)

Lasă un răspuns